What Do We Do with the Art of Monstrous Men?

By 


https://www.theparisreview.org/blog/2017/11/20/art-monstrous-men/

Roman Polanski, Woody Allen, Bill Cosby, William Burroughs, Richard Wagner, Sid Vicious, V. S. Naipaul, John Galliano, Norman Mailer, Ezra Pound, Caravaggio, Floyd Mayweather, though if we start listing athletes we’ll never stop. And what about the women? The list immediately becomes much more difficult and tentative: Anne Sexton? Joan Crawford? Sylvia Plath? Does self-harm count? Okay, well, it’s back to the men I guess: Pablo Picasso, Max Ernst, Lead Belly, Miles Davis, Phil Spector.

kuva: STILL FROM WOODY ALLEN’S MANHATTAN

Graafisen suunnittellun trendit 2017

https://webdesignledger.com/graphic-design-trends-for-2017/

Minimalistista, ympäristöä huomioivaa ja rohkeaa.

”Graphic designers will be tasked with bringing these societal trends into their websites, logos, packaging and much more.1 Again, green fits the bill quite nicely, and you can expect to see lots of handwritten fonts and hand drawn imagery. Retro fonts will also continue to be popular, and minimalism that uses green and white will be appealing to many consumers.”

 

Design-trends-2016

https://designschool.canva.com/blog/design-trends-2016/

 

More than the patterns that emerge from the Popular feeds on Dribbble and Behance, design trends can be a mysterious thing.

They’re influenced by culture and media, past and present, technology, fashion, and other industries.

They come and go, but it’s hard to say exactly when.

Madeleine Morley at The American Institute for Graphic Arts (AIGA) says:

“A trend never simply emerges for a single year and then disappears in a puff of smoke. Instead, an aesthetic becomes popular gradually, even mysteriously, over time before fizzling out slowly without much notice at all.”

http://www.canva.com

Kannanotto

Selkeäsananinen kannanotto Kuvittajat ry:ltä, Sarjakuvantekijät ry:ltä ja Suomen sarjakuvaseuralta:

Palkkio tehdystä työstä!

Miten helpolta ja kepeältä sujuva piirtäminen näyttääkään. Helposti unohtuu, että huippusuoritus vaatii vuosien pitkäjänteistä harjoittelua ja omistautumista.

Piirtäjä tutkii paitsi alansa parhaita teoksia myös ympäröivää maailmaa ylipäätään silloinkin, kun ei ole työnsä ääressä. Piirtämisen ammattilainen on voinut omistaa osaamiselleen koko elämänsä, aivan samaan tapaan kuin huippumuusikko instrumentilleen.

Keskiviikkona 6.4. 2016 sarjakuvantekijä Kaisa Lekalle, Kasper Strömmanille ja muille korkean profiilin tekijöille OKM:stä tullut ehdotus kahden päivän intensiivisestä, kongressiin sijoittuvasta kuvituskeikasta ateriaa vastaan olisi helppo ohittaa yksittäistapauksena. Olisi, jos se olisi jotenkin poikkeuksellista. Ikävä totuus kuitenkin on, että tällaiset työtarjoukset ovat kuvittajan ja sarjakuvantekijän arkipäivää.

Luovan alan ammatteja pidetään yleisesti kutsumuksellisina. Niitä, jotka julkisesti sanovat haluavansa menestyä taiteellaan myös taloudellisesti, saatetaan tästä syystä jopa paheksua. Totuus kuitenkin on, että jokainen tarvitsee toimeentulon, ja suomalainen noin 3100 euron mediaaniansiotaso jää alalla useimmille kaukaiseksi haaveeksi.

On siis syytä muistaa, että tekijä on hankkinut taitonsa sinnikkäällä ahkeruudella. Näennäisesti hetkessä syntyvä hauska tai koskettava piirros ei kumpua kuin itsestään lahjaksi annetusta kyvystä. Se on harjoittelun tulosta.

Muutkin ammatit voivat olla tekijöidensä kutsumus. Silti pidettäisiin järjettömänä ja loukkaavana, että oletettaisiin vaikkapa bussinkuljettajan, lääkärin tai virkamiehen tekevän työtään palkatta.

Kuvittajakin on yrittäjä, ja hänen pitää maksaa toimintaansa liittyvät kulut, kuten työtilojen vuokra, kirjanpito, materiaalit, eläke- ja vakuutusmaksut. Ammattilaiselle kyseessä on työ, ei harrastus tai elämäntapa.

Helsingissä 13.4. 2016

Christer Nuutinen, pj
Kuvittajat ry:n hallituksen puolesta

Timo Kokkila, pj
Sarjakuvantekijät ry:n hallituksen puolesta

Ville Hänninen, pj
Suomen sarjakuvaseuran hallituksen puolesta